Wasgoedbondeljies
Vulsel 2 uie 30ml olie 4 aartappels 500g maalvleis 1k water 2t Kerrie 2t sout peper na smaak
Kap die uie fyn en soteer in olie tot sag. Sny aartappels dobbelstene, voeg by uie met vleis, water, Kerrie, sout en peper en stowe tot gaar. Laat afkoel.
Deeg 4k meel 4t bakpoeier 1t sout 1t aromat 2eetl margarien 1 groot eier 1 en driekwart k sodawater olie om in te braai
Sif die meel, bakpoeier en sout saam en frummel die margarien daarby in. Klits die eier en die sodawater saam en meng met die meelmengsel. Verdeel deeg in 15 ewe groot stukke. Rol uit en sny in sirkels. Sit vulsel in die middel van die sirkels en maak rande van deeg klam met koue water vou deeg toe na die middel laat dit soos bondels lyk. Bak in matige olie tot gaar. Dit vries ook baie goed. |