Slappappoffers
Hierdie is `n goedkoop soutigheid en niemand weet gewoonlik waarvan dit gemaak word nie. As daar pap oorbly maak ek gewoonlik hiervan. Die smaak van die poffer kan jy elke keer verander deur net die speserye te verander wat jy bo-oor strooi.
100ml mieliemeel 500ml water 1 eier geklits 250ml bruismeel 2ml mosterdpoeier 2ml sout knypie rooipeper 125ml Cheddarkaas kookolie vir diepbraai spesery na keuse
Meng die mieliemeel en water en verhit tot kookpunt, sit deksel op en kook 15 tot 20 minute tot `n slap pap, en laat dan afkoel to lou. Voeg die eier by die pap en meng. Sif die bruismeel, mosterdpoeier, sout en rooipeper saam, voeg dit by die papmengsel en meng goed. Voeg die kaas by en meng goed. Skep teelepelsvol in die warm, diep kookolie en braai beide kante tot goudbruin. Dreineer op kombuispapier en strooi geuropwekker of spesery van jou keuse oor. Ek is lief om sout en asyn speserye te gebruik. |