Japtrapete
3 groot geskilde aartappels 1 ui fyn gekap 1 groenrissie fyngekap olie 500ml maalvleis 1 tamatie 2ml neutmuskaat sout en peper
Kaassous 15ml margarine 250ml melk 15ml meel 250ml kaas gerasper 30ml sagte broodkrummels
Sny aartappels in 1cm skywe. Ontvel tamatie en rasper. Kook aartappelskywe tot sag en plaas in die bak. Braai die olie, uie, rissie en voeg die maalvleis by. Voeg die tamatie, geurmiddels, sout en peper by. Prut tot gaar en skep die aartappels oor. Maak die witsous deur die margarien te smelt in die pot. Voeg die meel daarby en roer en voeg dan die melk bietjie vir bietjie by terwyl jy vinnig en aanmekaar roer sodat dit nie klonte maak nie. Voeg ‘n deel van die gerasperde kaas by die witsous. Strooi dan bo-oor die gereg en die kaas en krummels bo-op. Sit in die oond tot die kaas gesmelt het. |