Heerlike bobotie
Hierdie bobotie is regtig vir my die geurigste van al die resepte wat ek al probeer maak het. Ek is baie lief vir die gereg maar ongelukkig my familie nie, maar as ek dit die dag maak, maak ek die resep!
Groep A 30ml gemaalde gemmer 30ml sagte bruin suiker 15ml kerriepoeier 15ml borrie 10ml sout 2ml peper 60ml botter of margarien 5 middelslag uie gekap
Groep B 2 snye witbrood 1kg maalvleis 150ml pitlose rosyntjies 60ml blatjang 30ml fyn appelkooskonfyt 30ml asyn 30ml worcestersous 30ml tamatiepasta
Groep C 375ml melk 2 eiers vars suurlemoenblare (opsioneel)
Plaas die bestandele van Groep A behalwe die smeer en uie, in `n warm swaarboomkastrol en verhit dit goed sonder om dit te brand. Voeg die smeer by en roer tot gesmelt. Braai die uie daarin.
Druk die ergste water uit die brood en roer dit saam met die res van groep B se bestandele by die uiemengsel. Kook die mengsel 20min oor matige hitte en roer dit gereeld. Skep dit in `n gesmeerde oondvaste bak.
Klits die melk en eier saam en giet dit oor die vleismengsel. Druk hier en daar `n suurlemoenblaar tregtervormig in die mengsel in. Bak die bobotie ongeveer 45min in voorafverhiite oond van 180 grade. Sit dit warm voor. |