Pampoenpoffertjies
1kg geskilde pampoen 1kg koekmeel knippie sout 4 eiers geklits olie vir diepbraai
Sous
45ml vlapoeier 90ml suiker 500ml melk 125g donker sjokelade, blokkies gebreek 125ml port
Kook die pampoen sag en meng met die meel, sout en eiers tot ‘n slap deeg. Verhit baie olie tot warm. Bak teelepelsvol in olie en bak tot gaar. Dreineer op ‘n papier handdoek en skep in opdienbak. Meng die vlapoeier vir die sous met ‘n bietjie melk tot ‘n pasta. Verhit die res van die melk tot goed warm. Roer die vlapasta daarby in en kook tot dik en roer gedurig. Meng die sjokeladestukkies en port met die warm vla tot sjokelade gesmelt is. Gooi die sous oor die poffertjies en garner met kaneelstokkies. Genoeg vir 15-20 mense. |