Cassatakoek
1 rolkoek 500ml room 100ml strooisuiker 12 heel glanskersies, stukkies gesny 125ml gedreineerde fyngesnyde gemmerkonfyt of heel waatlemoenkonfyt 125ml gekapte neute
Sjokeladesous 200g melksjokelade 125g botter of margarien 50ml melk
Bespuit ‘n broodpan of nageregvorm met spray and cook. Sny die rolkoek in dun snytjies en rangskik styf teenmekaar op die boom van die vorm. Klits die room styf en voeg die strooisuiker, kersies, gemmer of konfyt en neute en meng. Skep die mengsel op die rolkoek en maak dit gelyk en bedek met kleefplastiek. Bevries dit 24 uur of langer in die vrieskas. Maak die sjokeladesous net voor opdiening. Verhit die sjokelade, botter en melk saam oor lae hitte tot gesmelt. Ontvorm die cassatakoek op ‘n mooi opdienbord, gooi die warm sjokeladesous bo-oor en sit voor. Plaas die oorskiet in die vrieskas. |