Jan Smuts-koekies
Soetkors 4k meelblom 250g margarien 1k suiker 3t gelyk bakpoeier 1 eetl vlapoeier 2 eiers 1t sout
Room suiker, botter en eiers. Meng droë bestandele met jou hande in die bottermengsel en plaas in `n plastieksak om klam te bly.
Vulsel 125g margarien 125g suiker 2 eiers geklits 225ml koekmeel 5ml bakpoeier appelkooskonfyt
Verroom die margarien en die suiker saam. Voeg die eiers by en meng. Sif die koekmeel en bakpoeier en saam en meng dit met die eiermengsel. Rol deeg uit en druk af in sirkels. Plaas dit in kolwyntjiepanne wat vooraf gesmeer is en sit omtrent 2ml appelkooskonfyt in elke bakkie in die pannetjie. Voeg bo-oor van bogenoemde vulsel en bak in `n voorafverhitte oond by 180 grade vir 15 minute of tot goudbruin op die middelste oondrak. |