Rooibostee-sjokeladekoek
Die sjokeladekoek is glad nie ryk nie en heerlik klam. Boonop is dit sommer binne `n japtrap klaar aangemaak. Die versiersel is ook `n aangename variasie op gewone versiersuiker veral as jy nie baie daarvan hou nie.
250ml kookwater 5ml rooibosteeblare of 1 sakkie 125ml kakao 4 ekstra groot eiers, geskei 375ml suiker 125ml olie 5ml vanieljegeursel 450ml koekmeel 15ml bakpoeier 2ml sout
Sjokelade versiersel 400ml kookwater 10ml rooibosteeblare of 2 sakkies 250ml suiker 50ml botter 50ml kakao 50ml mielieblom 7ml vanieljegeursel heel haselneute
Voorverhit oon na 180 grade. Smeer twee panne. Giet die kookwater oor die teeblare en laat staan vir 20 min of tot tee lekker sterk getrek het. Giet deur sif as jy los blare gebruik het en voeg kakao daarby, meng tot `n gladde pasta. Klits die eiergele en suiker saam tot lig en romerig. Voeg die olie en die geursel by en voeg die kakaomensel by en meng deeglik. Sif die koekmeel, bakpoeier en sout saam. Voeg by en meng deeglik. Klits die eierwitte tot stywe punte en vou liggies in. Giet in panne en bak 40 min lank of tot toetspen skoon uitkom. Bedek die koek met foelie indien dit te bruin bo-op word. Laat effens afkoel en keer uit op draadrak. Giet die kookwater oor die teeblare en laat trek vir 20 min. Giet deur sif. Voeg die suiker en botter by en verhit tot suiker gesmelt is. Meng die kakao en mielieblom met `n bietjie tee en meng tot `n gladde pasta. Voeg by die orige rooibosteemengsel en verhit tot die mengsel kook en verdik. Roer gedurig. Laat effens afkoel en plaas in koelkas om goed koud te word. Smeer sowat een derde van die versiersel op die een koeklaag en plaas die ander koeklaag bo-op. Meng `n paar haselneute met die orige versiersel en smeer bo-oor. Onthou die versiersel is slapperig. Lewer `n groot koek. |