Tannie Rieta se dekadente sjokeladesensasie
Hierdie resep is voorwaar die moeite werd om uit te probeer. As jy wil uithang is dit net die ding om te maak. Jy kan hierdie koek ook voorsit as `n nagereg wat jy met roomys opdollie.
Beslag 250ml koekmeel 250ml suiker 1ml sout 10ml bakpoeier 62,5ml kakao 125ml kookwater 125ml sonneblomolie 4 eiers geskei
Stroop Halwe blik ideal melk 125ml suiker
Bolaag 400g heelneutsjokelade, grof gekap halwe blik idealmelk
So maak mens
Beslag Voorverhit oond tot 180 grade. Sif meel, suiker, sout en bakpoeier saam. Maak `n gat in die middel van die mengsel en voeg kakaopoeier, kookwater, olie en eiergele by. Klits goed tot suiker opgelos is. Klits die eierwitte styf en vou in die mengsel. Smeer `n vierkantige vuurvaste tertbak en skep die mengsel daarin. Bak vir 40 min tot gaar.
Stroop Smelt idealmelk stadig saam met die suiker oor matige hitte. Roer goed en skep stroop oor die koek terwyl dit nog warm is.
Bolaag Smelt sjokelade saam met die res van die idealmelk in `n dubbelkoker. Smeer oor die koek terwyl dit nog warm is. Laat afkoel en sit voor in blokkies. Kan ook bedien word met aarbeie of seisoenvrugte. |