Patatkoek
Mense kan nooit glo dat die koek patats in het nie. Regtig baie lekker en maak ‘n groot laagkoek.
550ml koekmeel 15ml bakpoeier 5ml kaneel 5ml neutmuskaat 1ml sout 500ml suiker 375ml olie 60ml kookwater 4 eiers geskei 375ml geskilde, grofgerasperde rou patats 250ml gekapte okkerneute bietjie kaneel
Versiersel 500ml versiersuiker(as jy ‘n ringkoek gebruik maak ek die vulsel net half aan want jy smeer net bo-oor. 60ml botter of margarien by kamertemperatuur 250g fyn maaskaas 125ml gekapte okkerneute 5ml vanilla geursel
Voorverhit die oond na 180 grade en spuit jou ringpan of ronde panne. Sif die koekmeel, bakpoeier, kaneel, neutmuskaat en sout saam. Klop die suiker en olie baie goed en voeg die kookwater by en klop totdat al die water ingeklop is. Voeg die eiergele en meelmengsel by die suikermengsel in en roer tot gemeng. Roer die gerasperde patats oor by die mengsel in. Klits die eierwitte tot styf en vou in by die deegmengsel. Skep in die pan en bak 40min op middelste oondrak tot gaar. Laat dit effens afkoel in die panne en keer dan versigtig uit. Om heeltemal koud te word. Meng die versiersuiker en botter baie goed saam, sal fyn gekrummel lyk. Voeg die helfte van die maaskaas by en roer tot gemeng. Smeer die oorblywende maaskaas oor die lae en die maaskaasversiersel oor die gewone maaskaas. Strooi okkerneute oor en ‘n bietjie kaneel in die middel. Verkoel die koek ‘n rukkie in die koelkas voor opdiening. Bewaar oorskietkoek in die yskas. |