Ma Bootha se heerlike ongebakte melktert
Hierdie reseppie het my Ma my geleer bak van jongs af. Ek het nie eitlik `n afgeskryfde resep nie, bak al op gevoel! Hierdie resep het sy oorsprong by my maer ouma soos ons haar geken het!
4k melk 4eetl koekmeel 4eetl mielieblom 4 eiers geskei 1k suiker of na smaak kaneel om oor te strooi sout na smaak klont botter
Bring 4k melk en die suiker in `n dikboomkastrol tot kookpunt. Meng intussen die meel en mielieblom en sout tot `n gladde loopbare mengsel. Skei die eiers en voeg die eiergeel by die meel en mielieblommengsel. Klits intussen die eierwit tot styf. Wanneer die melk gekook het, voeg die meel en mielieblommengsel by die melk in en roer aanhoudend totdat dit dik word. Voeg `n klont botter by die melktertvulsel in en roer totdat dit gesmelt het. Vou laaste die styfgeklitste eierwitte by en meng deeglik. Gooi in `n klaargebakte tertdop en strooi kaneel oor en laat afkoel. |