Karamel-rooibostert
Koek 4 ekstra-groot eiers 250ml suiker 125ml sterk rooibostee 5ml vanilla 400ml koekmeel 10ml bakpoeier 2ml sout 30ml gesmelte botter
Stroop 650ml kookwater 310ml suiker 2 rooibossakkies 100ml brandewyn 10ml vanilla
Bolaag 1 blik karamel treat 250ml room wit sjokelade krulle
Voorverhit oond na 180 grade. Klits die eiers en suiker tot lig en dik. Voeg die rooibostee en vanilla by. Sif die meelmengsel oor en vou in. Roer die gesmelte botter in. Skep in ‘n gesmeerde bak en bak vir 40min tot gaar. Maak intussen die stroop. Verhit die kookwater, suiker en teesakkies saam tot suiker gesmelt is. Bring tot kookpunt en laat prut 5min. Verwyder van hitte, verwyder teesakkies en voeg die brandewyn en geursel daarby.. Giet oor die koeklaag sodra dit uit die oond kom, en laat afkoel. Wanneer afgekoel, klits die karamel treat en room saam tot dik en smeer oor die tert. Versier met sjokeladekrulle. Lewer ‘n middelslag tert. |