Grenadella kaaskoek
200g tennisbeskuitjies 609 botter of margarine, gesmelt 30ml strooisuiker 5ml kaneel
Vulsel 1 blik ingedampte melk, verkil of 250ml room 250g roomkaas 250g maaskaas 1 blik kondensmelk, verkil 1blik (115g) grenadellamoes of vleis van 5 grenadellas 25ml gelatine 30ml koue water 60ml kookwater vars grenadella vir versiering
Maak beskuitjies fyn en meng met res van die bestandele by en meng goed. Druk mengsel in gesmeerde tertbak vas.
Vulsel Klits die ingedampte melk of room tot styf. Voeg die roomkaas en maaskaas by en meng goed. Voeg die koue kondensmelk en grenadella by en klits deeglik. Sprinkel die gelatine oor die koue water in ‘n bakkie en roer. Voeg die kookwater by en roer tot gelatien opgelos is. Voeg ‘n bietjie roomkaasmengsel by die gelatienmengsel en meng goed. Roer die mengsel dan by die res van die roomkaasmengsel in en meng goed. Giet die vulsel oor die kors en verkoel in die yskas tot gestol. Versier met vars grenadellas. |