Karamelkaaskoek
Kors 1 pakkie tennisbeskuitjies, gekrummel 60g botter of margarien gesmelt
Vulsel 30ml gelatien 150ml kookwater 2 pakkies creamo roompoeier 300ml yswater 500g romerige maaskaas 250ml strooisuiker 30ml suurlemoensap 1 pakkie karamelkitspoeding 400ml melk karamelsjokeladeblare om mee te versier versiersuiker om oor te strooi
Meng die krummels en die gesmelte botter en druk op die bodem vas. Plaas in die yskas tot benodig. Los die gelatien in die kookwater op. Klits 2 pakkies creamo 2 minute saam met die yswater. Klits die maaskaas, strooisuiker en suurlemoensap saam saam. Vou eers die mengsel in die geklitste room in, en daarna die afgekoelde gelatien. Klits die poeding en melk 2 minute lank en vou dit in die mengsel in. Skep die mengsel oor die kors in die bak. Hou oornag in die yskas tot ferm. Versier met karamelsjokeladeblare en sprinkel versiersuiker oor. Maak een groot tert. |